marți, 11 mai 2010

PORUMBEL ROLLER PERSAN


Roller Persan


Originea: din regiunile orientale ale Asiei Mici, Turcia Orientala, Persia, Armenia. In Europa occidentala rasa a fost ameliorata.

Corpul: este un porumbel cu statura relativ adanca, putin alugit, cu pieptul lat, usor saltat, cu aripile purtate sub coada lata si picioare cu incaltatura deasa.

Capul: foarte globulos, fruntea inalta, fata mica, ceafa puternica.

Ochii: de perla; la albi sunt admisi ochii intunecati, cu toate acestea ochi de perla sunt avantajati. Genele sunt inguste, de culoare deschisa.

Ciocul: de lungime mijlocie, cu umflaturi fine, de culoare maroniu-deschis; la exemplarele cu penajul intunecat se admite ciocul canit.

Gatul: relativ gros, cu penaj bogat, trece gros in spinare.

Pieptul: lat, usor saltat.

Spinarea: scurta, lata in umeri, usor descendenta.

Aripile: lungi, late, purtate sub coada, aproape ating solul.

Coada: contine cel putin 14 (limita 24) pene late. Este infoiata usor, boltia si orizontala, purtata putin rasfirata, pare lunga, nu are glanda uropigiana. Coada bifurcata nu prezinta nici avantaj, nu este nici greseala.

Picioarele: scurte spre mijlociu, cu incaltatura deasa care acopera bine degetele.

Penajul: bine dezvoltat, usor infoiat.

Culoare si desen: Varietatile de culoare ale rasei de porumbei Roller persan sunt unicolori: negrii, rosii, galbeni, albi, pali-dungati pe galben, pali pe rosu, albastri, pali pe argintiu, albastri cu gat rosu si dungi rosii, rosii cu coada deschisa si dungi deschise, tigrati pe toate culorile de fond, pestriti cu pete albe pe toate culorile si pestriti argintii multicolori. Culorile sunt uniforme si pure. Pe exemplarele negre se vad inca urma de dungi, pe albastri cateva pete negre se admit. Tigratii au pe fond colorat cateva pene albe, de dorit proportional distribuite. Coada si remigele sunt colorate. Pestritii au pe fondul alb pene colorate cat mai uniform distribuite. Pestritii argintii au pene negre pe fondul albastru-deschis, respectiv argintiu-cenusiu. Multicolorii au pe fondul galben-rosiatic pete de culori diferite sau pene unicolore din mai multe culori distribuite in mod uniform.

Culoarea: Sunt doua culori la Rollerul de Bursa. Acestea sunt negru si alb. Culorile trebuie sa fie pure. Albul trebuie sa fie unul stralucitor si negrul trebuie sa fie cat mai inchis posibil. Culorile sterse sau amestecate nu sunt prezente. Negrul porumbeilor Bursa este unul foarte inchis si foarte stralucitor. Aceasta culoare nu se gaseste exclusiv la Bursa, dar este destul de rara pentru a fi vazuta la alte rase. Pieptul porumbeilor imbraca diferite tonuri de verde.

Greseli grave: fata subtire; ochi impuri; cioc intunecat; corp ingust cu statura inalta; aripi purtate deasupra cozii; mai putin de 14 pene in coada; degete neacoperite cu pene; culori prea impure.

Marimea inelului: 9 mm



Esti interesat sa fi trecut in lista columbofililor la sectiunea Porumbei rasa Roller Persan sau oricare alta ... acceseaza link-ul inscriere columbofili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu