marți, 11 mai 2010

RASA MALTEZ


Porumbelul Maltez


Originea: este inca nelamurita, dar e cert faptul ca a fost adusa din Orient; fiind incrucisati si ameliorati cu porumbeii Bagdeti francezi.

Aptitudini de zbor: porumbelul rasa Maltez are un zbor greoi; este crescut mai mult ca porumbel de expozitie.

Capul: alungit, ingust, putin adanc si intotdeauna nemotat.

Crestet: putin bombat.

Ceafa: arcuita.

Ochii: de culoare galbeni-portcalii la toate varietatile de culoare, cu exceptia celei albe care are ochi negri. Genele sunt putin pronuntate, de culoare galbene-maro la varietatile canepii si bragagii, gri-negricioase la albastrii si negrii sau rosii la albi, galbeni si rosii.

Ciocul: lung, indreptat in jos, e de culoare inchisa sau deschisa in functie de coloritul penajului. Unflaturile de la baza ciocului sunt lungi, bine delimitate, cu suprafata neteda.

Gatul: foarte lung, subtire, usor curbat si este tinut vertical.

Pieptul: larg, bombat si scos inainte.

Spatele: larga si scurta. Linia dorsala scobita, concava, formeaza cu linia gatului si a cozii o figura in forma de U.

Aripile: la porumbeii Maltezi sunt scurte, arcuite, cu capace largi si cu remigele primare indreptate in sus peste coada, fara ca varfurile lor sa se incruciseze.

Coada: foarte scurta, relativ lata, plata, cu 13-14 rectrice ridicate in sus formand cu spinarea o linie arcuita continua.

Picioarele: lungi, neincaltate, cu gambe foarte lungi si proeminente.

Penajul: bogat, lins, format in general din pene scurte.

Culoare si desen: sunt varietati unicolore (negre, albe, albastre, rosii, galbene, canepii); dungate (bujori, galben topit, bragagii); stropite cu alb pe fond colorat; baltate si patate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu