miercuri, 12 mai 2010

RASE PITICE

RASE PITICE
RASA COCHINCHINA PITICĂ
Se cunosc 15 varietăţi de culoare dintre care la noi avem următoarele varietăţi: galbenă, neagră, albă, potârnichie, pestriţă, argintie.

Greutatea maximă: 850 g – cocoş şi 750 g găina.

RASA FRIZATĂ
Rasă decorativă cu penaj deosebit, frizat. Găina frizată este o rasă de expoziţie şi este notabilă pentru penele sale ciudate, fiecare răsucită spre capul păsării. Varietăţi de culoare: negru, albastru, alb, herminat deschis, roşu. Greutatea corporală: cocoş 3,6 kg şi găina 2,7 kg.

RASA GÂT GOLAŞ PITICĂ
Rasa cu foarte multe varietăţi de culoare: neagră, albă, albastră, pestriţă, roşie, galbenă, potârnichie, etc. Greutate corporală la cocoş 900 g şi 800 g găina.

RASA WELSUMER PITICĂ
Rasa, provenită din Germania, trebuie să aibă aceleaşi caracteristici ca şi rasa mare. Greutatea cocoşului este de 1000g şi a găinii de 900g.

RASA WYANDOTE PITICĂ
Se cunosc foarte multe varietăţi de culoare dintre care amintim: albă, neagră, potârnichie, arginite, herminată, etc. Rasa WYANDOTE este foarte interesantă în expoziţii, având o formă şi un colorit deosebit. Greutatea cocoşului: 770g şi a găinii 680g.

RASA MĂTASE JAPONEZĂ
Rasa decorativă cu penaj frumos, mătăsos şi cu pielea, fluierele, degetele, creasta şi cioc negru. Este originară din Asia şi se cunosc următoarele varietăţi de culoare: albă, neagră, albastră, gri – arginitiu.

RASA MOŢATA OLANDEZĂ PITICĂ
Rasa decorativă cu o atracţie deosebită în expoziţii, prezintă un moţ întotdeauna de altă culoare decât restul penajului.

RASA MII DE FLORI
Rasă decorativă din Asia, adusă în Europa şi ameliorată. Este foarte atractivă în expoziţii datorită multitudinii de culori pe care le are.

Greutatea cocoşului: 750 g, iar a găinii 680 g, având o producţie de ouă destul de mare. Sunt foarte multe varietăţi de culoare, cea mai răspândită fiind varietatea porţelan.

RASA PITICĂ GERMANA
După cum o spune şi numele este de origine Europeană, asemănătoare rasei WELSUMER PITICĂ. Greutatea corporală: cocoş 850 g şi găina 750 g. La noi în ţară se găseşte doar varietatea potârnichie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu